maandag 19 september 2011

VIII

Dames,
Heren ook,

De mp3 is bijna klaar met het wurgen van de cd. De lp is enkel nog bij kleinburgers helemaal terug. Een lacune gaapt als een vagina dentata in de muziekbeleving van de natie. In Leuven luidt de leuze back to basics. De aftakelende Louis Tobback scandeert het viermaal per uur van op de toren van de Centrale Bibliotheek.

Het cassettelabel Vloekbandjes is afgelopen mei ontstaan uit de schoot van de arty farty octopus Collectief Tactique Triste. Vandaag presenteert Vloekbandjes zijn eerste release, een splitcassette tussen Cordyceps Unilateralis en Oceaanbodem. Beide heren grossieren in experimentele elektronica die uw oren doen ontploffen langs links en een doekje voor het bloeden bieden langs rechts.

Cordyceps Unilateralis (Hechtel) filtert zijn gitaarklanken doorheen een wirwar van loops en effecten tot er noisy drones ontstaan voor een apocalyptisch schoolfeest. (Zie ook: http://coredyceps.wordpress.com/.)

Oceaanbodem (Helchteren) is van vele markten thuis. Op de splitcassette concentreert hij zich op good ol' naïeve elektronica. Stiekem zijn we allemaal nerds uit de bibliotheek. (Zie ook: http://www.myspace.com/oceaanbodem.)

Van beide heren werd één track geremixt door de Franck Condon (Leuven). (Zie ook: http://soundcloud.com/franck-condon.)

In bijlage vindt u van beide artiesten één track ter preview.

Voor meer informatie kan u zich wenden tot www.vloekbandjes.blogspot.com.
U kan ook contact opnemen met de oprichters van Vloekbandjes.
Geert Simonis, geertsimonis@gmail.com
De heren staan open voor vuile bakken, diepe gesprekken en demo's.
Er moet per slot van rekening ook een tweede release komen.

Bedankt voor uw aandacht,
Fijne dag verder,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten